Programhiba miatt gyorsulhat az Iphone

Érdekes trükkel lehet gyorsítani, vagy legalábbis érzésre gyorsabbá tenni az iOS újabb változatait futtató eszközöket: ki kell kapcsolni a programok megnyitását kísérő áttűnési effektet.

Az áttűnési effekt tulajdonképpen egy animáció: az iOS tervezői szerint jobban néz ki, ha minden megnyitáskor úgy nézne ki, mintha a program ráhajtódna a képernyőre, mint egy lap, vagy épp az indítási ikonból nőne ki ahelyett, hogy egyszerűen megjelenne. Az effekt azonban megnöveli az alkalmazások indulási idejét, hiszen nem azonnal, az ikon megérintése után indul el, amit szeretnénk, hanem előtte még feltűnősködik egyet.

Az effekt bizonyos fokig visszavethető a beállítások között, de ez nem megszünteti, csak minimalizálja a képi hatást. A 9to5Mac pár napja videón mutatta be, hogy lehet mégis szinte teljesen kikapcsolni az áttűnést: egy programhiba segítségével.

Az AssistiveTouch nevű funkció bekapcsolása, és az ennek működését jelző ikon jobb alsó sarokba húzása után kell párszor, jó ritmusban belépni a Spotlight keresőbe, majd kilépni onnan. Értelme nem sok van, de a beszámolók szerint ez valamiért azt eredményezi, hogy az áttűnési effekt eltűnik, és hirtelen sokkal gyorsabbnak tűnik a telefon.

 

Forrás: http://index.hu/tech/cellanaplo/2016/03/11/programhiba_miatt_gyorsulhat_az_iphone/