Tarthatatlan, hogy az első iPad óta minden tablet egyforma

A tabletpiac jelenéről és jövőjéről beszéltek a Lenovo vezetői Barcelonában, a Mobil Világkongresszuson. Jeff Meredith, a cég tabletrészleget vezető alelnöke szerint a tabletek terén még az utóbbi években is masszív növekedés volt látható, de tavaly először ez a szegmens is lassulni kezdett.

Szerinte ennek az az oka, hogy

a tabletpiac egyszerűen unalmas.

Az első, 2010-ben kiadott iPad óta nem volt igazán nagy újítás vagy kísérletezés ezen a területen. Jelenleg nagyjából 40 ismert brand és 180 viszonylag ismeretlen gyártó foglalkozik tabletekkel, Meredith szerint ezek kétharmada pár éven belül el fog tűnni.

Erre a helyzetre az lehet a megoldás a Lenovo szerint, hogy a gyártók jobban odafigyelnek a felhasználók valódi igényeire, és bátrabban gyártanak többféle, differenciáltabb eszközöket. Ezért próbálkoznak ők olyan megoldásokkal, mint a beépített projektoros, kitámasztható tablet, vagy a Google Project Tango technológiájával felszerelt, térérzékelős és kiterjesztett valóságos phablet.

Emellett idén nyáron egy teljesen új, a produktivitásra fókuszáló tabletkategóriát is be akarnak vezetni, de erről Meredith még semmilyen konkrétumot nem árult el az újságíróknak, azon kívül, hogy kétféle operációs rendszer is lesz rá. Ezért még azt se tudni, hogy egy marketinges “teljesen új kategóriáról”  van-e szó, vagy tényleg előáll majd valami rendhagyóval a cég.

 

Forrás: http://index.hu/tech/cellanaplo/2016/02/24/tarthatatlan_hogy_a_az_elso_ipad_ota_minden_tablet_egyforma/